Blog detail header
Bez kategorie

Jesle v Praze.

V Praze jsou kromě jeslí soukromých a tudíž placených také jesle, které dostávají dotace na podporu zaměstnanosti mladých rodin. Umístit do nich děti je reálné, a to i v jiném obvodu než v místě bydliště.


Obvykle se taková zařízení skrývají pod názvem dětské skupiny nebo mikrojesle, jejich návštěva může být částečně placená nebo úplně bezplatná.


Moje starší dcera začala do takovéto skupiny chodit v deseti měsících. První rok jsme za to platili. Pak jesle dostaly dotace a podle pravidel dotačního programu jim byla výdělečná činnost zakázána. Proto se pro nás staly úplně bezplatnými. Je pravda, že po několika měsících nám důrazně doporučili, abychom jim poskytli sponzorský dar, který lze odečíst z daní. Dávala jsem jim 1500 korun měsíčně (58 EUR), ale to jsou halíře za dohled a péči o takové caparty.


Jesle jsou v provozu 8 hodin denně, ale většina rodičů sem vodí děti jenom na půl dne a jen několik dní v týdnu. Nemají tu ale teplé jídlo, dětem se musí dávat oběd do krabiček. Když byla dcerka úplně malinká, dávali jsme jí skleničky a rozpustné kaše.


Zápis do dětské skupiny může být na základě pořadníku, takže je lepší zaregistrovat se dřív.


Závaznou podmínkou je potvrzení od rodičů, že jsou zaměstnaní nebo hledají práci.


Autor článků agent.alesya

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku.

Upozornění

Používáte nepodporovaný (zastaralý) internetový prohlížeč!

Pro správný běh našeho portalu není možné použít vámi používaný prohlížeč.

Použijte prosím Microsoft Edge nebo některý z jiných prohlížečů, např. Google Chrome, Firefox.